Pobjeda protiv vodeće Trešnjevke!

ŽRK Ivanić – Trešnjevka 33:26 (20:14)
https://hrs.hr/utakmica/?utakmica=989398

ŽRK Ivanić je uvjerljivo pobijedio budućeg prvaka II lige zapad i doslovno deklasirao gošće iz Zagreba. Bili smo bolji u svim segmentima rukometne igre, odličnom i pokretljivom 5-1 obranom otežavali smo pristup našem golu i olakšali posao odličnoj Doris Hren koja je poskidala pregršt šuteva ako bi i uspjeli naći put prema golu, ali i isto toliko dobroj Alexandri Sopini koja ju je zamijenila kad je Doris otišla na zasluženi odmor. Dobra obrana prisiljavala je igračice Trešnjevke na nerezonske šuteve koji bi često odlazili preko gola. U napadu vođeni raznovrsnom Karlom Brakus i beskompromisnom Larom Golub probijali smo obranu gošći sa svih strana, odlična i efikasna oba krila uz danas najefikasniju Doru Petković s lijeve i nepogrešivu Moniku Sikaček s desne strane, vanjski šut sa lijeve i desne strane (Dore Rajković i Ive Maričević) kažnjavao je neizlaske na naše šutere dok je Lorena Petreković na kružnom napadaču na sebe vezala i po tri obrambene igračice te unatoč tome “utrpala” tri komada. Iako nisu uspjele zabiti, ogroman doprinos dale su Paula Lešković i Antonela Srna, kad je nestalo snage strijelcima učvstile su obranu i omogućile trenerici da maksimalno rasporedi snagu ekipe na cijelu utakmicu. Ispalo je da nam nije ni trebala cijela utakmica da osiguramo pobjedu, već samo pedesetak minuta jer je već tada bilo plus 11 na našoj strani. Priliku okusiti na parketu čar pobjede dobile su i najmlađe što su iskusne gošće iskoristile da smanje poraz na samo sedam razlike.
Moramo priznati da smo očekivali jači otpor vodećih na tablici, ali njihovo vodstvo od 2:1 bilo je i zadnje na utakmici. Sve ostalo bilo je na našoj strani, cure su odlučno i motivirano ušle u utakmicu, odlično vođene s klupe tek su u nekoliko minuta drugog poluvremena popustile (od 23:15 do 25:21), ali ovog puta “crna rupa” u igri koja nas je pratila nekoliko zadnjih tekmi nit’ je bila duboka niti dugačka, tako da smo uspjeli izaći iz nje serijom od 8:1 i osigurati pobjedu.
Unatoč našim problemima i “punoj tribini” ozlijeđenih igračica danas imamo pravo biti ponosni na naše cure i uživati u pobjedi.
Bravo za sve, a posebno za najupornije i najglasnije navijačice iz prvih redova!
Prethodni članakSljedeći članak
WordPress Theme