Bizarna situacija. Nismo vodili ni sekunde, a osvojili smo dva boda. Kod 21:21 Petra Ajduk ulazi s krila, obrambena igračica je gura, promašaj, ali penal za nas i kraj. Prije toga prvo izjednačenje za 20:20 uhvatili smo pogotkom Mateje Orlović tek u 54. minuti. Samoborke ponovo u 57. vode 20:21, Katarina Mrazović izjednačuje u istoj minuti. Minutu prije kraja Samoborke gađaju prečku, ničiju loptu uspijeva izboriti Lucija Krznarić i imamo napad za pobjedu. Desetak sekundi prije kraja gubimo loptu, gošće se žure po pogodak, bacaju loptu nama u ruke, lopta dolazi na krilo i penal. Kraj je i odgovornost pada na kapetanicu Doru Krnjević koja drugi put iz sedmerca vara Bibu Pilić i zabija za prvo i jedino vodstvo koje nosi pobjedu.

A sve je počelo odličnim ulaskom Samobora u utakmicu, našim greškama i promašajima. U trećoj minuti gubili smo 4:0, u petnaestoj 7:2, pa 8:3. Da nije veća razlika za gošće zaslužna je odlična Doris Hren na golu koja do tad već ima 6-7 obrana. Uspijevamo nekako smanjiti na 10:7, ali do kraja prvog poluvremena Samobor opet diže na pet razlike (13:8). I opet loš ulazak u poluvrijeme, dvije greške, dva gola u našoj mreži i gubimo 15:9. I onda kreće lov po izjednačenje. Sa klupe se priključuje Lea Jambrek i sa dva gola diže pouzdanje ekipe te, malo po malo, u 44. minuti hvatamo minus jedan (18:19). Gošće u 48. minuti opet dižu na 18:20. Ispostavit će se da je to njihov predzadnji gol. Abramović uvodi Dubravku Bukovinu koja skida tri šuta krilima i uz podršku obrane zaključava svoja vrata. U zadnjih 12 minuta primili smo samo jedan gol i gotovo svaki napad gošći završavao je pasivom.

Cure su se uspjele vratiti iz teške situacije, uspijeli smo pobijediti kad imamo loš dan i to nam daje za pravo da kažemo da ekipa ima čvrst karakter. Ali ti loši dani nam ne trebaju već nam treba puno više odgovornosti prema igri, suigračicama i treneru, a s tim će se steći sigurnost u realizaciji čistih situacija i izbjegavanje ovakvih dramatičnih završnica u koje se dovodimo vlastitom zaslugom.

Čestitke curama na pobjedi, opet smo na prvom mjestu makar jedan dan. U nedjelju vodeća Arena ide u goste Slogi u Svetu Nedelju i trebat će se dobro “naraditi” da pobijede čvrste i iskusne Slogašice.

SD Žeravinec, 05.03.2016., gledatelja 150
II hrvatska liga, 15. kolo
Ivanić – Samobor   22:21 (8:13)
Kralj, Petreković 1, Kinderman, Forko, Krznarić 1, Mrazović 4, Krnjević 7, Pezić 2, Ajduk 3, Jambrek 2, Bukovina, Hren, Orlović 1, Gunjača 2

Prethodni članakSljedeći članak

Leave a Reply

WordPress Theme